Veckobrev v.40

Veckobrev v.40

En intressant vecka är redan slut och det går fort framåt.

Nästa vecka startar utvecklingssamtalen vilket betyder att tisdag och torsdagsförmiddagarna kommer det gå tid till det.

Under veckan har vi jobbat på med arbetet kring skogen och naturen runt oss och de visar ett stort intresse för närmiljön och hur det ser ut i skogarna runt omkring i Sverige. De har skrivit klart om ”sitt träd” och kommer att redovisa det under måndagen.

Inom matten har de haft sin första läxa och det märktes att det var ovant. Det handlar om att komma förbered till lektionen och därför få mer tid att samtala och arbeta med matten i skolan istället för att ta med sig uppgifter hem. Jag hoppas och tror det ska vara bra för alla och utveckla språket och begreppen inom matematiken. Bloggen är viktigt för eleverna och kan även vara bra för er föräldrar.

Under denna vecka var dock höjdpunkten att först förbereda sig genom att träna med atlasen vad man kunde ställa för JA och NEJ frågor till samarbetsklasserna för att ta reda på var de befann sig. De fick hjälpas åt och testa för att komma på vilka frågor som var bra och dåliga att ställa.
Sedan var det spännande och lite nervöst att köra Skype i klassrummet med de två skolorna som vi tillslut fick reda på att de befinner sig i Luleå och Norrtälje. Ett spännande samarbete som ni också kommer att kunna följa från vår blogg då jag länkat den där Matte United!

Bara denna del av samarbetet har utvecklat eleverna genom att fundera kring kartan, väderstreck, formulera frågor m,m. Sedan glädjen och spänningen för det inte sämre! Det här kommer bli roligt!

Skoljoggen info:

Alla elever kämpade på mycket bra och här kommer lite resultat.

år 4: 185,5 km

Då blir hela skolans resultat : 895 km (686+209)

 

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Matteläxa, idrott inne

Torsdag: idrott inne, Svenskaläxa – en artikel.

Fredag:

Veckans vinnare:

image


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v.40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *