Veckobrev v.37

Elevernas första läxa har de nu lämnat in och jag har fått möjligheten att under ett tag nu tagit del av elevernas arbete i mina ämnen på ett bra sätt.  Under gårdagens föräldramöte berättade jag mera om hur jag tänker och hur jag vill att det ska fungera.

 

Det kommer vara bloggen som blir samlingspunkten för klassen, men det är trots detta väldigt viktigt att man fortsätter att följa med på vad som händer på ”skolan på webben” då det kommer viktig information där från hela skolan. Man kan anmäla sin mailadress både på skolan på webben och bloggen för att få ett mail när det händer saker, det underlättar er vardag. På bloggen kommer alltid läxorna att ligga och jag tänker att det kan vara bra att veta för både eleverna och föräldrarna.  Jag kommer att arbeta för att eleverna ska öka sitt eget ansvar för sig själv och sitt lärande, det kommer bli jättebra! De som var på föräldramötet fick även chansen att pröva lite delar som eleverna kommer att göra under året.

 

Det valdes klassföräldrar enligt den grundidé ni tidigare har haft och nu var det dags för Wilma L, Dennis, Thea och Ebbes föräldrar att ha det ansvaret. Redan ikväll har ju alla möjligheten att träffas och spela lite brännboll.

 

Martin från skolrådet visade även att de skapat en facebooksida för Luckstas skolas föräldrar där både de och skolan kommer kunna lägga ut snabb information. Det börjar hända spännande saker nu.

 

Nu till skolveckan som varit

 

På SO med Hansa har eleverna kommit igång med Vikingatiden och det handlar om mycket begrepp för att skapa förståelsen, under samhällskunskapen samtalar de mycket om vad som händer i världen just nu.

 

I skolskogen i onsdags fick eleverna gruppvis fundera och hitta skillnader mellan gran och tall efter att vi samtalat kring naturen i Sverige och barrskog, blandskog och lövskog. Vi kommer försöka jobba med skogen och biologin ett tag nu då det fortfarande är många fina höstdagar.

 

Inom matematiken arbetar vi vidare med det första kapitlet och det handlar om udda och jämna tal och positionssystemet.

 

I svenska har vi arbetat vidare med lässtrategier och de figurerna men även skrivandet och samtalat om vad texter innehåller osv.

Det har varit en mycket bra vecka och det kommer bli ännu bättre.

 

Vi avslutade veckan med en kahoot! Mycket roligt!

 

Nästa vecka

Måndag: Buss till stan och se teater under förmiddagen.

Tisdag: medtag egen matkåsa, bestick och något att dricka ur. Då vi äter vår potatis som eleverna var med och satt i skolskogen.

Onsdag: idrott ute

Torsdag: idrott ute

Fredag: lämna in läxan, multipass

image image image image image imageimageimageimageimageimage


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *