Veckobrev v.36

Det rullar på fort och redan har ännu en vecka tagit slut. Vi har kommit igång med det mesta och även hunnit med att haft ett simtest under tisdagen. Under veckan har vi fortsatt att hitta små regler och små delar som gör att det kommer gå ännu bättre i klassrummet och jag har känslan av att vi börjar hitta en bra balans.

 

Det är som vanligt lite nya rutiner och regler då det kommer nya lärare och eftersom vi är några stycken som kommer in i klassen måste vi prata ihop oss pedagoger och elever för att göra det på ett bra sätt.

 

Vi har samtalat om olika arbetssätt och berättat om EPA (enskilt, par, alla) som är ett arbetssätt jag gillar då alla måste vara aktiva och alla måste ta del och tänka kring det arbete som ska göras. För att sedan få dela med sig av sina tankar och det utvecklar alla.

 

Inom svenskan har Monica startat upp ett läsförståelsearbete som de kommer arbeta med under hela årskurs fyra. Jag har börjat arbeta med hörförståelsen och via detta arbetat med hur man skriver. Vi har även pratat om strategier för att utveckla sin läsning och sitt skrivande. Eleverna kommer även ha en läsläxa nu ett tag framöver. Det är för att jag tycker det är viktigt att hitta flytet och säkerheten i läsningen.  Jag vill att de läser ca 10-15 minuter under fyra dagar i veckan för någon i familjen. Sedan ska de skriva kort utifrån en mall de får med sig. De som ville har lånat en bok från skolan, de andra sa att de ville läsa en bok de hade hemma. Det är alltså läsning i en valfri skönlitterär/kapitelbok.

 

De övriga läxorna avvaktar vi med och det ska vi ta upp på föräldramötet som är nästa torsdag 18:30-20:00.

Inom matematiken har vi startat upp kapitelet om tal som handlar om positionssystemet, tal och siffror och tallinjen.

Inom NO har vi startat att samtala om kroppen och kommer arbeta vidare med vår betydelse för skogen och skogen i Sverige. Vi har även prövat på lite analog programmering och det är något vi kommer fortsätta att arbeta med. Vi var även till skolskogen och fick då chansen att ta upp den potatis som skolan satt i våras.

Det är några som har svårt att komma in i rutinerna med idrottskläder, det kan vara bra att påminna era barn, men samtidigt bör de ha ett eget ansvar och en påminnelse kan vara att be dem kolla på bloggen vad som kommer att hända under veckan. http://www.tideleverna.se

 

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott ute

Torsdag: idrott ute, föräldramöte 18.30-20.00

Fredag: Inlämning av läsläxan

 

Information från föräldrarna Ingela och Susanne.

Vi spelar brännboll fredag den 11 september klockan 18.00 till 20.00.

Vi hoppas att alla kan komma.

image image image image image image

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *