Veckobrev v.16

Aprilväder hela veckan, dvs sol, regn och snö inom ramen av 40 minuter. Det är bra att vi haft NO och pratat om vattnets kretslopp och nederbörd under dessa tider.

Under veckan har vi fortsatt med bråk inom matematiken och det börjar sitta bättre och bättre. Det gäller att komma ihåg att delarna ska vara lika stora bara. Vi har även jobbar med delar av andra saker t,ex en tredjedel av 150 kr. Det blev lite klurigare för dem.

Inom NO har vi gjort klart uppdraget vi fick när vi hissade den gröna flaggan. En forskning av Kungsörnen, det arbetet har ni kunnat se på bloggen. Vi har även arbetat med teknik och fått vara kreativa genom att tänka ut för man löser situationer med Blue-bottarna.

Romanerna börjar också ta form, de flesta har skrivit klart och arbetar med lite rättning och att läsa igenom, nu är nästa steg att få struktur på sidor m.m för att vara nöjda med sin bok, men vi behöver nog en till två veckor till innan vi är 100% klara med våra underbara romaner!

En liten påminnelse är att det fortfarande finns några skidor kvar på skolan och den säsongen är över nu, så det kan vara en bra idé att ta hem och låta dem ladda i förrådet hemma till nästa säsong.

Nästa vecka kommer jag åka på en Sveriges största lärandekonferens i Stockholm och blir borta ifrån skolan tisdag och onsdag. Erik kommer ha lektionerna med stöd av de andra pedagogerna på skolan.

Nästa vecka:

Måndag:

tisdag: Jimmie borta.

onsdag; Idrott inne, Jimmie borta.

torsdag: idrott inne, engelska läxa

Fredag: Massdans (hela skolan) + Multipass

 

Elevernas veckobrev

Dena vecka har vi påverkat korstygn skylt och vi har lärt oss att beskriva orsaker och konsekvenser. Vi redovisade medeltiden t.ex brott och straff, tro och skrock. Vi redovisade kungs örnen. Vi har påverkat hur man ritar ansikten och gjort masdansen. Vi har sjungit flera nya låtar.

// Ebbe och Moa.

image image Fil 003


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *