Lucia info och Lärarens veckobrev

Inför Lucia är det några små saker som vi tänkte ta upp. Det kommer en ”inbjudan” som går ut till alla troligtvis på måndag.

På skolan är lucia kl 08.30 i gymnastiksalen, sedan blir det ett uppträdande på attmarhem innan lunchen.

På kvällen är det samling i församlingsgården 17.30 för att sedan starta luciatåget 18.30 i kyrkan. Ett önskemål är att de föräldrar som stannar stannar i församlingsgården och inte går in i kyrkan då de ska träna i kyrkan en gång innan.

Årskurs 6 kommer att anordna fika efteråt. Eleverna blir bjudna medan andra som vill fika kommer få betala 20 kr för fikat (kaffe och några godbitar). Men de vill veta ungefär hur många som kommer och det har eleverna till läxa till måndag att ta reda på ungefär hur många som kommer och fikar efteråt.

 

 

Denna veckan har det börjat knacka lite i gruppen och det är tråkigt men inte oväntat att det kan bli konflikter. Tyvärr verkar det som att det är något som man ibland glömmer och det är att man berättar vad det är som är jobbigt direkt så det inte behöver gå för lång tid.

Vi har samtalat kring detta i grupp och enskilt under veckan och det känns redan bättre och alla får berätta sin del. Vi följer upp det under de återstående veckorna.

För oss känns det som att tiden rinner iväg och det är så få lektioner kvar på terminen och så mycket som i alla fall jag vill hinna med. Det handlar om att bli klara med moment vi startat upp och att eleverna ska få möjligheten att utvecklas så mycket som möjligt i de områden vi arbetar med.

Nästa vecka gör Alvaro sin sista praktikvecka hos oss och det ska bli spännande med fler engelska lektioner och lite spanska med honom.

Något som är nytt är att jag ger eleverna tillgång till bloggen, att det inte måste gå via mig. Därför testar vi denna vecka med att de två elever som har veckobrevs ansvaret ska lägga in allt själva. Det är mycket roligt och intressant, jag både tror och hoppas att det kommer bli fler och bra inlägg.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag: idrott

Torsdag:

Fredag:  Läsläxan (sista)


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *