Jimmies Veckobrev v.36

Denna vecka är vi tillbaka på riktigt genom att vara inne i rutinerna och schemat stämmer ganska bra. Vi har ett litet bekymmer då bussen till och från Hemkunskapen inte blev som det var sagt tidigare, men det kommer bli bra.

Vi har satt upp 4 regler för klassen.

  1. Ha roligt
  2. Vara seriös
  3. Göra sitt bästa
  4. Samarbeta

Föräldramötet handlade mycket om en klassresa här kommer information om det

”Hej! Nu har vi haft föräldramöte och där blev det bestämt att barnen ska sälja kakor. Det är beställt en hel hög med lådor i förväg som de ska bli av med. Jag återkommer då de finns på plats. Tanken är också att om kunden önskar andra kaksorter så kan vi göra en efterbeställning också. Säljhäften delas ut i samband med kaköverlämning förhoppningsvis nästa vecka. Jag skickar mer info senare på mail , så kolla den. Är ni vänner med varandra på Facebook eller umgås privat så påminn varandra. Andra datum som kom upp var att disco ska anordnas den 27/10. Och Böloms marknad 2/12. Tack! / Susanne vidars mamma”

Det kommer bli bra!

Annars pratade vi lite om betygen och lyfte frågor.

Nästa vecka kommer vi under torsdagen gå till skolskogen och utföra uppdrag nr.3 på årets Temaarbete ”Kvarteret Marmen”, så kläder efter väder.

På fredagen är det skoljoggen hela dagen. En springslant kan man ha med om man vill mer info finns här http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/Springslant

Springslanten går till en förmånstagare, 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna går första året 2017 till organisationens arbete för barn på flykt från Syrien.

Fredagen den 15/9 är det dags för årets skoljogg på Sörforsvallen.

Vi går från skolan vid 8:30. När vi kommer fram samlas vi på läktaren för att ge eventuellt bidrag till springslanten. I år är förmånstagaren Clowner utan gränser så gå gärna in och läs om vad de använder sina bidrag till.

Efter en gemensam uppvärmning ställer vi upp oss och sedan joggar man iväg i sin egen takt. De sträckor som gäller under dagen är 2,5 km för år 4,5 och 6 och övriga elever springer en sträcka på 1,1 kilometer.

Vi äter hamburgare på plats och sedan joggar vi en stund till innan vi samlas och går hem.

Klä er i lämpliga kläder och kanske att ett ombyte kan vara skönt till slutet av dagen.

Vattenflaska är bra att ha med och kom ihåg frivillig springslant.

Nyttigt fika är alltid trevligt att ha med.

 

De elever som ska gå hem direkt efter skoljoggen ska ha lapp med sig.

Glöm inte att torsdagen den 21 september efter lunchen kommer årskurs sex att fotografera sig.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *