Jimmies Veckobrev v.2

En härlig start på terminen, eleverna har varit taggade från start och visat sig från sin bästa sida direkt.  De har varit väldigt aktiva och intresserade av allt vi gjort under den första veckan, de har även visat att de minns vad de arbetat med under slutet på förra terminen.

En rolig och spännande sak är att klassen blivit utvalda till att bli en pilotklass för någon som Sundsvalls kommun bestämt sig för att satsa på ”G Suite” som förut hette GAFE (Google apps for education), kommunen har tagit beslutet och vi är en av några skolor som ska testa detta så att alla andra klasser i kommunen får chansen att göra det till hösten. Skolan får göra en satsning genom att köpa in digitala enheter till alla elever i klassen. Tyvärr var enheterna slut på lagret just nu, men vi hoppas att de kommer i månadsskiftet januari/februari.

Inom NO har vi fortsatt med våra sinnen och eleverna har fått valt vilket sinne de själva ville arbeta mera med efter att vi läst och samtalat om alla. Nu skapar de presentationer om något specifikt två och två.

Inom matten startar vi upp med geometri och skala förminskning/förstoring.
Det är en matematikflipp om det tills på tisdagmorgon.

Inom svenskan avslutar vi just nu projektet med återberättande texter och till veckan kommer det förhoppningsvis upp 20 st tidningsartiklar på bloggen.

Inom SO har de börjat ett arbete med Vasatiden.

 

Nästa vecka

Skridskor på idrotten!

Glöm inte bort läxorna!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *