Jimmies veckobrev

För egen del har det varit mycket nu är känslan, många små saker som ligger och ska lösas både inom klassen och inom jobbet i sig, vilket gör att när jag tittar tillbaka i bloggen har det varit slarvigt och lite dåligt med t,ex bilder på det som skapas. Det känns lite tråkigt för egen del. Jag hoppas att det mesta löst sig så att man kan göra det bättre igen.

Eleverna har varit lite slarviga med att ta del av instruktioner och att läsa instruktioner märker vi för tillfället. Därför försöker vi tydliggöra det mera. Det handlar om att följa det man bestämt och de har det tydligt med siffror 1,2, 3 osv.

Annars är vi inne i en period med mycket kreativt arbete som vi ska fortsätta med.

Vi kommer försöka få in mera NO ett tag framöver när svenska arbetet tagit lite mera tid med talen.

Jag tänker dock att vi fortsätter med lite läsläxa och eleverna får med sig tankarna hem i dag fredag. De ska läsa valfri bok hemma fram till påsklovet, då vill jag att de ska ha läst ut boken. Vill de låna en från skolan går det bra, vill de ta en bok hemifrån går det också bra. Det är bra om man läser minst 4 dagar i veckan. Men om de läser högt eller tyst väljer de själva. Uppmuntra till läsningen ska räcka. De kommer få tydliga instruktioner för att skriva en bokrecension på skolan.

Läxorna ligger på bloggen som vanligt.

Efter att vi gjort ett matematiktest under veckan visade det sig att uppställning av olika slag är bortglömt, därför arbetar vi lite extra med uppställning för eleverna i alla räknesätt och det har även det som flippad läxa till tisdag.

Snart är alla 3-D utskrifter klara och de har gjort ett bra arbete med att designa och få ordning på det, även om att göra det i skala fortfarande är mycket svårt.

Nu hoppas vi att vårvädret tar fart så vi får det varmt och skönt i helgen.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *