Jimmies veckobrev

Vi är igång igen! Eleverna är tillbaka och taggade, vi lärare är tillbaka och verkligen sugna på att arbeta vidare!

Nu kommer det en period mot påsklovet där man försöker hinna med mycket för att efter påsk försöka slutföra allt arbete inför sommaren.

Det har hänt saker under veckan. I torsdags kom Medioteket ifrån Sundsvall till oss och vi har fått låna en 3D-skrivare under tre veckor. Tanken är att vi ska bygga upp vår OS-by i 3D. Eleverna har testat programmet man skapar 3D figurer i och vi testar oss fram för tillfället. Vi kan inte skriva ut hur mycket som helst eftersom att det tar väldigt lång tid innan det blir klara men det är mycket spännande.

Vi avslutar geometri-avsnitten i matematiken och tar oss vidare till ”spegelvänd” en programserie från UR som arbetar med fysik och matematik, det ska bli roligt.

I svenskan är talen klara, nu ska vi bara träna på de ordentligt och jag tror att alla elever tar hem sina stödord och tränar! Det kommer bli otroligt bra!

Hansa har tillsammans med eleverna sett film och diskuterar bland annat etik och moral, spännande ämnen!

Vi kommer också har en ”enkel” läsläxa fram till påsklovet. Vi börjar med boken ”Curly Bracket” som är uppbyggd som en serietidning men tester och intressant information, den skickas hem i dag och ska vara tillbaka nästa fredag. Eleverna ska läsa och göra uppgifterna i boken för kapitel ett och två.

Snön smälter bort och därför är det dags för inomhusidrott från och med nästa vecka!

Jag har 5 utvecklingssamtal kvar, ni som vet att ni inte haft ännu, kontakta mig för en tid som passar er mellan 07.30-15.30 under de närmaste veckorna.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *