Jimmies veckobrev

Under veckan har OS-temat tagit stor del, där det varit väldigt ämnesövergripande.

De har skapat en OS-by där de har planerat olika byggnader, hur stora de ska bli i verkligheten och jämfört med andra hotell, affärer och arenor. Sedan skulle de skapa dessa och då i skalan som de kom överens om t,ex i skala 1:200.

Det har varit spännande och roligt att följa arbetet och det har varit svårt att göra det skalenligt, några lyckas riktigt bra, andra fastnar mera i görandet och glömmer bort det skalenliga i bygget.

Inom svenskan arbetar vi vidare med talet som kommer ta lång tid, men det kommer bli riktigt bra!

Inom matematiken har vi arbetat med just skala, sedan med omkrets och area av rektanglar, kvadrater och trianglar. Det är svårt att komma ihåg hur man gör och varför.

Vi väntar fortfarande på att de digitala enheterna ska komma, men vi hoppas verkligen att de kommer till veckan!

Jag kommer i samband med detta lägga ut tider för utvecklingssamtalen som sker v.8 och v.9. Jag hoppas att något tid ska passa er. Inför samtalat önskar jag att både eleven och föräldrarna titta på schoolsoft vad som finns inför samtalet. Eleverna kommer under nästa v.6-7 arbeta med det inför så det räcker att ni tittar in där v.8.

Det har även visat sig att det tyvärr finns lite löss i farten för tillfället. Därför kan det vara läge att kolla av hur det ser ut i håret.

Det kan också kommit ett mail hem till er om att det är några böcker som inte kommit tillbaka till biblioteket, de själva har tagit ansvar för det och det är för att Mobiblan ”bokbussen” varit trasig. Det ska inte vara något problem, de har de lovat oss.

Glöm inte

fredagen den 10 februari är det studiedag, dvs eleverna är lediga.

fredagen den 17 februari ska 4-6 till Sidsjön ( vi behöver veta hur många som ska åka slalom).

Onsdagen den 22 februari är det en till studiedag och eleverna är lediga.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *