Första veckobrevet för läsåret 17/18

En pirrig start på terminen, eleverna uttryckte själva att det var lite extra pirrigt vid starten av det nya läsåret. Vi började med mycket information för eleverna och jag tänkte försöka sammanfatta det här.

Schemat

Elevernas schema ligger på Schoolsoft och det kommer upp på bloggen senast nästa vecka också.

Idrott : tisdagar och fredagar (se till att alltid ha med idrottskläder)

Långdag: Under tisdagar kommer eleverna att sluta 15.30, en rekommendation är att man tar med sig något mellanmål och äter innan slöjden under tisdagen. Vi har lagt schemat så att de har en längre rast innan slöjden.

Onsdagar: Under onsdagarna på höstterminen kommer eleverna att ha Hem och konsumentkunskap (HK). Det kommer en buss och hämtar eleverna 08.00 på skolan och kör sedan tillbaka dem till Lucksta när lektionen är slut. Jag som mentor följer med första gången, sedan fixar eleverna det själva.

Mattider: Eleverna kommer att äta lunch kl 11.45 alla dagar förutom tisdagar då de går och äter kl 10.30. Därför är det också viktigt att de får med sig ett mellanmål så att de orkar hela dagen.

Årskurs 6

Jag tycker att största skillnaden är schemat för eleverna, annars är det ingen skillnad mer än att de kommer få ett betyg istället för ett omdöme till jul och till skolavslutningen. Vi har pratat om vad som gäller och vi kommer att se en betygsfilm som jag hoppas lugnar den stress det kan bli. Det kommer även föräldrarna få ta del av innan det är dags för föräldramöte. Så ni föräldrar kommer få en ”flippad läxa” till föräldramötet så ni får känna på hur det är att vara elev idag.

Det kommer även bli nationella prov och de dagarna är redan spikade. Det är svenska, matematik och engelska och den muntliga delen i alla ämnen ska göras mellan november och december. De skriftliga delarna är bokade till

Svenska tisdagen den 6 feb & torsdagen den 8 feb

Matematik den tisdag och torsdag 10 april & 12 april

Engelska onsdag & fredag 2 & 4 maj.

Det är också något som kan vara stressande, men det är bara en kontroll för oss att vi har gett eleverna rätt grund att stå på för att ta sig vidare.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *